Maartje Smits

In november 2015 verscheen bij uitgeverij De Harmonie de debuutbundel ‘Als je een meisje bent’ van Maartje Smits . Zij studeerde ‘Beeld & Taal’ aan de Gerrit Rietveldacademie en ‘Design’ aan het Sandberg Instituut. Behalve gedichten maakt zij ook beeldend werk.

Ofran Badakhshani

Ofran Badakhshani (1982) kwam als 13-jarige vluchteling in z’n eentje uit Afghanistan naar Nederland. Hij studeerde hier politicologie en filosofie, doet momenteel promotieonderzoek en drijft een wijnzaak in Den Haag. Badakhshani publiceerde diverse dichtbundels in het Perzisch, voordat hij eind 2015 ‘debuteerde’ met het Nederlandstalige De banneling (Uitgeverij Kontrast).

Gust Peeters

Gust Peeters (Antwerpen, 1958) is oprichter van het dichterscollectief ‘ 10 op de schaal van Dichter ’ , waar onder anderen Charlotte Van den Broeck , Lize Spit en Lotte Dodion deel van uitmaken. Vanaf komend najaar zal dit dichterscollectief een avondvullend programma van poëzie en muziek aanbieden bij verschillende culturele centra in Antwerpen onder de naam “De macht van de poëzie”.

Paul Roelofsen

Paul Roelofsen (1940) put zijn inspiratie voornamelijk uit nachtelijke wandelingen door zijn woonplaats Koedijk. Onlangs verscheen van hem bij uitgeverij Kontrast de bundel 'Een roos in december'. Alja Spaan ging bij hem op bezoek.

Herman Bianchi

Op de voorlaatste dag van 2015 overleed criminoloog Herman Bianchi op 91-jarige leeftijd. In mei 2007 interviewde Sander de Vaan hem voor Meander.

Romain John van der Maele

Romain John van der Maele (1948) debuteerde in 1974 met de bundel 'Dagboek van een paria'. Sindsdien verschenen er van hem zeven bundels, waaronder vorig jaar bij uitgeverij Kleinood & Grootzeer 'Herfsttij van het verlangen'. Verder publiceerde hij essays en één novelle. Hij schreef kritieken en opstellen over poëzie in verscheidene tijdschriften. Sinds hij vanaf augustus vorig jaar recensies voor Meander schrijft, zijn er al verscheidene bijdragen van hem op onze site verschenen.

NK Poetry Slam

Gedichten van de halve finalisten van het NK Poetry Slam: Merlijn Huntjens, Robin Veen, Jee Kast, Chelsea Oost, Mischa van Huijstee, Von Solo, Gerda Blees, Ditmar Bakker, Bram Schrijnen, Else Kemps, Naomi Warndorff, Carmien Michels, Sandy Bosmans, Yannick Moyson en Marloes Robijn.

Ingrid Strobbe

De Antwerpse dichteres Ingrid Strobbe (1962) stuurde ons drie intrigerende gedichten. Ze publiceerde in tijdschriften als Kluger Hans en Gierik & NVT en was laureaat voor de Kronkelprijs 2015. Ze trad op in de Vooruit, Gent op de Vlaamse Hersteldagen en won de tweede prijs met het gedicht 'Samen'.

Sander Meij

Sander Meij (Nijmegen, 1980) is redacteur bij Unieboek | Het Spectrum. Daarnaast is hij tekstschrijver en dichter. Sander won in 2005 de Meander poëziewedstrijd voor jongeren. Hij trad op verschillende grote festivals op, zoals als Crossing border en De nacht van de poëzie. Op 17 september jongstleden lanceerde hij in Perdu zijn debuutbundel Nieuw eiland.