Gedichten

Jan Kleefstra (1964) is een tweetalig dichter: Nederlands en Fries. Hij combineert zijn Friestalige poëzie liefst met muziek. Samen met zijn broer Romke Kleefstra maakt hij diverse bewerkingen, o.a. verschenen op hun album Piiptsjilling, die tot ver in het buitenland te horen zijn.

Gedichten

Een selectie uit de gedichten die werden ingezonden voor de Meander Dichtersprijs 2017. Met Anton Beekmans, Maaike Rijntjes, Bianca Hendriks en Sascha Beernaert.

Jaren na de nominatie (1)

De laatste voorronde van de Meander Dichtersprijs 2017 is bijna afgelopen. Al eerder, in de jaren 2008 t/m 2010, was er een Meander Dichtersprijs met in totaal achttien genomineerden, waarvan er drie winnaar werden. Hoe verging het de genomineerden? Zijn zij nog met poëzie bezig? En op welke manier dan?

Gedichten

Een selectie uit de gedichten die werden ingezonden voor de Meander Dichtersprijs 2017. Met: Jeanet van Omme, Angelo Di Berardino, Peter de Volder en Anne Meerbergen.

Gedichten

Aurora Guds (1970) treedt al 10 jaar regelmatig op, is mede-organisator van Eijlders Dichters en presenteert dichtmiddagen. In Meander twee gedichten van haar.

Gedichten

Een selectie uit de beste gedichten die werden ingezonden voor de Meander Dichtersprijs 2017. Deze keer: Bert Huisman, Anne Cockaerts, Jolande van Lith en Hester van Beers.