Gedichten

Onlangs verscheen van Ilse Starkenburg bij uitgeverij De Arbeiderspers de bundel De boom valt op mij. In Meander hieruit twee gedichten.

Als een saffier zo blauw

Op 20 april aanstaande vindt er in Podium Mozaïek Theater te Amsterdam een toneelvoorstelling plaats van gedichten van Kavafis, met als titel Wateren van Cyprus, Syrië en Egypte.. Sander de Vaan spr@k met vertaler Hero Hokwerda over Kavafis én als toetje over Kikí Dimoulá, alom beschouwd als de grootste, nog levende Griekse dichter.

Gedichten

Een selectie uit de gedichten die werden ingezonden voor de Meander Dichtersprijs 2017. Met Anouk Smies, Jeanet van Omme en Wim Vandeleene.

Gedichten

Op 11 maart verschijnt bij uitgeverij Lipari de eerste bundel van Hester van Beers: Het einde van de roltrap.

Gedichten

Katelijne Brouwer (1966) studeerde in december af aan de Schrijversvakschool te Amsterdam met de bundel De maagden moeten bloeden.

Gedichten

Jan Kleefstra (1964) is een tweetalig dichter: Nederlands en Fries. Hij combineert zijn Friestalige poëzie liefst met muziek. Samen met zijn broer Romke Kleefstra maakt hij diverse bewerkingen, o.a. verschenen op hun album Piiptsjilling, die tot ver in het buitenland te horen zijn.