Gedichten

Dimitri Casteleyn (1966) is dichter, schrijver en televisiemaker en is verbonden aan Theater Malpertuis. Onlangs verscheen zijn tweede dichtbundel, Vanwaar kom je beeld. Hieruit drie gedichten.

Gedichten

Gedichten die opvielen tussen de inzendingen in de derde ronde van de Meander Dichtersprijs 2017. Met Els Driessen, Jan de Bruyn, Dorien de Vylder en Paul van der Laan.

Gedichten

Nog vijf gedichten die de aandacht trokken tussen de inzendingen in de tweede ronde van de Meander Dichtersprijs 2017. Van Robin Veen, Etwin Grootscholten, Henrike Vellinga, Ramon van den Dungen en Michelle Brouwer.

Gedichten

Zes gedichten die de aandacht trokken tussen de inzendingen in de tweede ronde van de Meander Dichtersprijs 2017. Van Jordi Lammers, Riet van Schie, Joris van Tol, Tania M. Verhelst, Henk Kooij en Mart Stel.
Interview met Ellen Deckwitz

De kunstvorm die te weinig kansen krijgt

Ellen Deckwitz (1982) is dichter, schrijver en columnist. In 2009 kreeg zij de Meander Dichtersprijs; in hetzelfde jaar won ze het NK Poetry Slam. In 2013 werd haar het C.C.S. Crone-stipendium uitgereikt en in 2015 kreeg ze de C. Buddingh’-prijs. Haar laatste boek, Olijven moet je leren lezen, een cursus genieten van poëzie, was de aanleiding voor een interview.