Gedichten

In juni verschijnt Vonkt, de langverwachte derde bundel van Marije Langelaar bij De Arbeiderspers. In Meander daaruit twee gedichten.
Interview met Jolies Heij

Ik ben een observator

Jolies Heij (Maarn, 1964) is lerares Duits, serveerster, kok en podiumdichter met optredens tijdens poetryslams in Nederland en Duitsland. Tevens is zij columniste op de site van Pom Wolff. Zij debuteerde november 2016 met de bundel Lolita zei (uitgever Heimdall) waarvan reeds een tweede druk verscheen.

De jury in de eindronde

In de eindronde van de Meander Dichtersprijs 2017 waren er 73 juryleden. Elk koos uit de twaalf finalisten degene die zij als beste beschouwden. Daarnaast kozen zij de op een na beste. En zo mogelijk gaven ze een motivatie bij hun eerste keuze.

Gedichten

Robin Veen viel twintig keer in de prijzen in de wereld van de poetryslam. In 2015 haalde hij de halve finale van het NK poetryslam. Een mooi moment om zijn slamcarrière af te sluiten, vond hij. Maar hij blijft gedichten schrijven en optreden.
Interview met Alexis de Roode

Poëzie is in essentie amoreel

Alexis de Roode (1970) is dichter en tekstschrijver. Hij debuteerde in 2005 met de bundel Geef mij een wonder die genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Zijn tweede bundel leverde hem een nominatie voor de J.C. Bloem Poëzieprijs op. Dit jaar verscheen zijn vierde bundel , Een steen openvouwen . Een uitstekend ontvangen bundel die de afgelopen maand onder andere in het Parool en het Leidsch Dagblad met vier sterren werd onderscheiden.