Kees Godefrooij

Kees Godefrooij (Rotterdam 1951) publiceerde tot nu toe zeven dichtbundels. Naast dichter is hij samensteller van diverse verzamelbundels zoals Het Spleen van Amsterdam, 20 dichters voor bijna niets en Erotica. Ook organiseert hij regelmatig poëzie-evenementen. Op 21 november aanstaande verschijnt zijn nieuwe dichtbundel Amoureuze Mechanieken.

Ruth Lasters

Met de romans 'Poolijs' , 'Feestelijk zweet' en 'Vlaggenbrief' veroverde Ruth Lasters in de literaire wereld al een goed zichtbare plaats. In diverse tijdschriften zijn verhalen en columns van haar hand verschenen en sinds 2006 maakt zij deel uit van de redactie van het driemaandelijks Vlaams literair tijdschrift 'De Brakke Hond'. Meander heeft bovenal interesse in de poëtische kwaliteiten van deze schrijfster, die voor haar eerste dichtbundel 'Vouwplannen' een nominatie ontving voor de Jo Peters Poëzieprijs 2008 en bekroond werd met de debuutprijs van 'Het Liegend Konijn'.

Joop Leibbrand

Het 500e nummer van de e-mailuitgave van Meander verschijnt in de maand dat we twintig jaar bestaan. Een dubbel jubileum dus. Dit nummer is gewijd aan het werk van onze onlangs overleden collega Joop Leibbrand. Met een keuze uit zijn gedichten, die hij publiceerde onder zijn eigen naam en onder het pseudoniem Frieda Snel.

Tsead Bruinja

Tsead Bruinja (Rinsumageest, 1974) debuteerde in 2000 met de bundel De wizers yn it read / De wijzers in het rood, een Friese bundel. Op 16 september 2015 lanceerde hij zijn elfde bundel Binnenwereld, buitenwijk, uitgegeven bij Cossee.

Edith de Gilde

Gedichten kan je gewoonlijk lezen in een boek, een tijdschrift of op een scherm. Maar tegenwoordig ook op veel andere plaatsen. Edith de Gilde vertelt op welke openbare plekken haar gedichten zoal te zien waren.