Meander
log
Meander >

Meander Magazine >

Klassiekers >

 
  Publiceer je gedicht in Meander en bereik duizenden lezers
 
Dikke Komrij (2): Hoogtepunt moet nog komen voor De Laere
alle bijdragen
reageer!
directe link voor dit item:
meandermagazine.net/l/?txt=16
door Rob de Vos op 30-01-2004
Frederik Lucien:
Ik heb niet het gevoel dat ik momenteel op een hoogtepunt zit, het beste moet nog komen (al kan dat later mogelijk worden betwist). Dus stoppen: voorlopig geen denken aan. Mijn bedoeling is een oeuvre bij elkaar te schrijven, het begint meer en meer op een masterplan te lijken, ik ben nog voor een tijdje zoet. De opname in Komrij's bloemlezing beschouw ik helemaal niet als een eindpunt in mijn carrière. Het gedicht 'Black Beauty' staat volgens mij trouwens nog altijd het best op z'n plaats in mijn debuutbundel 'Paniek in het circus' (uitgeverij Poëziecentrum), misschien geeft de Dikke Komrij wel aanleiding tot het ter hand nemen ervan.

  Auteurspagina van Frederik Lucien de Laere >
   
 
 
  Publiceer je gedicht in Meander en bereik duizenden lezers
 
Dikke Komrij (1): Laatbloeier Hoorne staat nog maar aan het begin
alle bijdragen
reageer!
directe link voor dit item:
meandermagazine.net/l/?txt=13
door Rob de Vos op 30-01-2004
De opname van drie gedichten in de grote anthologie der Nederlandse dichtkunst is een heerlijke erkenning die aantoont dat 'Niets met jou' een prachtige bundel is. 3 gedichten van de 33 staan in de belangrijkste bloemlezing der Nederlandse poëzie, 10% van mijn oeuvre, hoevelen kunnen dat zeggen?
Maar ik blijf nuchter en werk hard aan de verdere ontwikkeling van mijn dichter- en schrijverschap. In april verschijnt mijn tweede bundel 'Inbreng nihil'. Ik hoop dat die, samen met mijn opneming in Komrijís bloemlezing, de grote poort opent naar nog meer dichterlijke successen. Er zijn nog zovele mooie literaire tijdschriften waar ik niet in stond en nog zoveel leuke festivals waar ik mijn gedichten ten gehore wil brengen, want de voeling met het publiek is ontzettend belangrijk. Het laat mij telkens weer voelen hoezeer het mijn poëzie waardeert.
Ik denk niet dat ik mij meer waar moet maken dan voorheen. Ik zal nooit een gedicht laten publiceren, en zeker niet in boekvorm, waar ik niet voor de volle 100% achter sta. Ik schrijf dolgraag en ook wel gemakkelijk. Allerlei plannen bruisen in mijn hoofd. Ik heb alweer bijna een volgende bundel klaar. Ik wil op termijn mijn liefdes- en relatiegedichten in één boek bundelen. Daarnaast wil ik al mijn light-verse verzamelen en uitbrengen. Dolgraag zou ik voor een krant of tijdschrift schrijven: een column of recensies, maakt niks uit.
Er zijn uitdagingen zat. Ik was een laatbloeier en allicht mede daardoor ben ik zo immens gedreven met dit vak bezig. Wat vraag je me daar over 'de lol er af'? Ik sta nog maar aan het begin, man!


  Auteurspagina van Philip Hoorne >
   
 
 
< vorige pagina   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22