Gedichten

Mariet Lems is specialist literatuureducatie en tekstschrijver. Ze is de auteur van Weten waar de woorden zijn, een methodiek creatief schrijven voor leerkrachten PO. Ze publiceerde ook een aantal dichtbundels.

‘Ik ontvlucht het niet, ik zet het liever om in creativiteit’

Nafiss Nia is een Iraans-Nederlandse dichter, filmmaker, literaire vertaler, cultureel ondernemer en diversiteitsexpert. Van haar zijn twee dichtbundels- Esfahan, mijn hoopstee (2004) en De momenten wachten ons voorbij (2012) gepubliceerd en een vertaling van Moderne Perzische Poëzie- Stegen van stilte (2007). Haar derde bundel 26 woorden voor schoonheid komt binnenkort uit bij de uitgeverij Bornmeer.

Gedichten

Twee jaar geleden is Rens van Hoogdalem (1995) begonnen met het voordragen en performen van zijn poëzie. Zo is hij te vinden op meerdere Poetry-Slams, open podia en was hij onderdeel van Poetry Circle 030.

Gedichten

Christina Guirlande is dichter, vertaler en jeugdauteur. Ze schreef reeds een 60-tal boeken. Had honderden publicaties in tijdschriften en bloemlezingen. Talrijke van haar gedichten werden getoonzet.
Interview met Dorien de Vylder

‘Kijk tien minuten naar een sinaasappel’

Dorien De Vylder (1988) behaalde selecties in de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, Write Now!, Naft voor Woord, won diverse poëzieprijzen en publiceert nu en dan in literaire tijdschriften. Ze is (eind)redacteur bij Kluger Hans, woont in Gent en werkt daar als huisapotheker. Vertraagd stilleven is haar debuut.

Gedichten

Daan Janssens (1994) is een jonge schrijver en performer met een hart voor het ongewone en is sinds januari 2017 de eerste stadsdichter van Hoogstraten. Zijn literatuuropleiding heeft hem opgezadeld met een schrijfmicrobe en sindsdien tracht hij zijn versies van de werkelijkheid via zijn pen en op het podium met de wereld te delen.