Interview met Astrid, Jana en Frouke Arns

Op zich wel een bijzonder toeval

Van Astrid Arns verschijnt in het najaar een bundel bij uitgeverij P. Van haar dochter Jana verschenen inmiddels twee bundels. Astrids nicht Frouke publiceert komend najaar een derde bundel, dit keer bij de Arbeiderpers. Zoveel dichters in een familie: is dat toeval? Alja Spaan interviewde de dichteressen Arns.

Klassieker 221

We kennen van Gorter ‘een nieuwe lente, een nieuw geluid’. Maar na zijn ‘Mei’ was hij nog niet uitgeschreven over dit thema. Simon Mulder presenteert ons deze maand een ander lentegedicht van Gorter. 

Gedichten

Monica Boschman (1965) is tekstschrijver, schrijfdocent en dichter. Van 2012 tot 2014 was zij de eerste regiodichter van de Noordelijke Maasvallei. Monica kreeg diverse eervolle vermeldingen bij poëziewedstrijden in Nederland en België. In 2017 won zij de Plantage Poëzie Prijs.
Interview met Ted van Lieshout

‘omarmend schrijven’

Ted van Lieshout (1955) is een veelzijdig kunstenaar. Hij werkte als illustrator en grafisch ontwerper. Hij schreef gedichten, jeugdromans, prentenboeken en boekwerken over kinderen en kunst. Ook schreef hij scènes en liedjes voor televisieprogramma’s en voor artiesten als Karin Bloemen en Lenette van Dongen. In 2012 verscheen zijn eerste roman voor volwassenen, het spraakmakende boek Mijn meneer. Hij won veel prijzen waaronder de driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor heel zijn oeuvre, de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied, zeven maal een Zilveren Griffel, zeven keer Vlag & Wimpel, de Woutertje Pieterseprijs voor Driedelig paard. Vorig jaar verscheen zijn bundel Onder mijn matras de erwt.

Gedichten

Gedichten van Elle Brenninkmeijer-Werners, Henrica Baeken, Jan de Bruyn, Christiaan de Werd en Geert Jan Beeckman.

Gedichten

Bart Plouvier (Mortsel, 1951) was lang actief als muzikant en studeerde een tijdje aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Schreef romans, reisimpressies, kinderboeken, poëzie en toneel. Won verschillende prijzen. De laatste jaren schrijft hij nog enkel poëzie. In september 2017 verscheen zijn laatste bundel De dagen zijn beschadigd.
Interview met Lies van Gasse

In taal trek ik schuiven vol beelden open

Lies van Gasse (1983) is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze schreef vier dichtbundels. Met Brak de waterdrager won ze de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor poëzie, met Wenteling werd ze genomineerd voor de Pernathprijs. Onlangs verscheen haar jongste bundel Wassende Stad.