/ literair e-zine, sinds 1995
Home  DichtersDe DichterWereldpo√ęzieRecensiesInterviewsWedstrijdColofonBundelE-zineEerderKlassiekers

Meandermagazine per e-mailNeem een abonnement op ons gratis e-zine per e-mail. Meer dan 5000 abonnees.

Zie: ezine.meandermagazine.net

(advertenties)In de 190e aflevering van de Klassiekers een bespreking van Kwallen van Frans Kuipers
lees de Klassieker

Meander maakt gebruik van Wordpress 2.8 * Thema Meander versie 1.64 door Rob de Vos.
Verdere verspreiding van de op deze site opgenomen teksten is alleen toegestaan met voorafgaande en uitdrukkelijke toestemming van de auteur(s).
Niels Blomberg
> lees de bijbehorende gedichten

Niels Blomberg (1958) is sinds 2006 de eerste officiële waterdichter van het waterschap Zuiderzeeland, dat de dijken en vaarten van Flevoland beheert. Belangrijke gebeurtenissen van het waterschap luistert hij op met een speciaal watergedicht. De gedichten die hij tijdens de eerste vier jaar in deze functie schreef, zijn gebundeld onder de titel ‘Meer Waterdicht’. Zijn gedicht ‘Plaats Delict’ behoorde bij de honderd beste gedichten uit de Turing Nationale gedichtenwedstrijd 2012 en verscheen in ‘De Toverhazelaar’.
Hij maakt deel uit van de vereniging Aldichter, een groep Almeerse dichters die elke maand bij elkaar komen om poëzie van zichzelf en anderen te bespreken en die regelmatig literaire evenementen organiseren. Niels Blomberg heeft mede daardoor zijn voorkeur zien verschuiven van gebonden gedichten naar de vrije vorm. ‘Het geeft je een vrijheid die je moet leren waarderen. Ineens ben je zelf de maat der dingen. Dat heb ik een wonderlijk gevoel gevonden.’ (http://waterdichter.blogspot.com )
 

> lees de bijbehorende gedichten

Auteur: Yvonne Broekmans
Gepubliceerd op 5 december 2012 in de rubriek Dichters | | Stuur een reactie aan Yvonne Broekmans | pdf-bestand